Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Vizita beneficiarilor Programului burselor de merit pentru elevii și studenții de etnie romă la Parlamentul Republicii Moldova

În cadrul Săptămânii Culturii Rome ce se desfășoară în țară, la data de 11 aprilie curent, 35 de tineri, beneficiari ai burselor de merit din cadrul Programului burselor de merit pentru elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior, au vizitat Parlamentul Republicii Moldova, unde au discutat cu deputații Parlamentului despre rolul educației.

 

 

La întrevederea cu bursierii, deputatul Parlamentului, Radu Marian le-a urat succes și i-a încurajat să învețe în continuare, iar acest lucru să-i motiveze și pe alții, subliniind că educația și cultura înnobilează individul. De asemenea, deputata Natalia Davidovici a îndemnat vorbitorii de limbă rusă să se înscrie la Programul Național de studiere a limbii române.

 

Prezent la întâlnire, Dan Perciun, Ministrul Educației și Cercetării a felicitat bursierii și a menționat că va susține continuitatea Programului burse de merit acordată elevilor și studenților de etnie romă. ”Ne bucură faptul că avem și fete de etnie roma, ținând cont de obiceiurile și tradițiile romilor care sunt foarte rigide. Sperăm, în perspectivă avem un număr și mai mare de bursieri”, a accentuat ministrul.

 

Bursierii au avut ocazia să asiste la ședința plenară a Parlamentului, unde Igor Grosu, președintele Parlamentului, a felicitat public benefeciariii de burse.


Spre finalul vizitei, tinerii  au avut parte de un tur ghidat, reușind să vadă Muzeul Parlamentului, inaugurat în 2017, unde s-au familiarizat cu istoria și activitatea Legislativului.


Amintim că, 49 de tineri au fost selectați în baza unui concurs, lansat de Agenția Relații Interetnice și care beneficiază de burse lunare, oferite de Guvernul Republicii Moldova. Programul burse de merit acordată elevilor și studenților de etnie romă a fost lansat în toamna anului 2023, pentru a încuraja performanțele academice ale elevilor și studenților de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior.

 

 

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda