Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Toleranța – parte integrantă a respectării drepturilor și libertăților omului

La data de 16 noiembrie este marcată în fiecare an Ziua internațională a Toleranței, pentru a îndemna omenirea la înțelegere și respect reciproc, dialog și cooperare între culturi, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență și ură.
 
În acest context, Agenția Relații Interetnice organizează masa rotundă ”Toleranța – parte integrantă a respectării drepturilor și libertăților omului”. Evenimentul va avea loc la data de 16 noiembrie 2021, ora 11.00, în incinta Casei Naționalităților, et. II, sala de conferințe (mun. Chișinău, str. A.Mateevici 109/1).
 
Participanții la masa rotundă vor pune în discuție aspectele promovării toleranței și diversității etnoculturale în domeniul relațiilor interetnice și respectării drepturilor omului. La lucrările mesei rotunde vor participa reprezentanții autorităților publice centrale și locale, reprezentanții organizațiilor în domeniul drepturilor omului, misiunilor diplomatice, experți și membrii comunităților etnice din Republica Moldova.
 
De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezentate spoturile sociale ”Reprezentanții comunităților etnice din RM - lecție de toleranță”, realizat de Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității și Agenția Relații Interetnice și ”Moldova – partea noastră de iubire, dorul nostru cel mai dor”, realizat în parteneriat cu Misiunea OSCE în Republica Moldova, ce reflectă diversitatea etnică în contextul promovării limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Totodată, Agenția Relații Interetnice va inaugura expoziția de desene pentru copii ”Împreună, dar diferiți” și va premia participanții. Scopul concursului este de a promova toleranța, stimulând și valorificând potenţialul creativ al copiilor.
 
Suntem convinși că Ziua Internatională a Toleranței este o dimensiune care trebuie să persiste pe agenda de activitate a autorităților naționale, jucând un rol crucial în promovarea toleranței, egalității și coeziunii sociale.
 
Evenimentul se va desfășura în conformitate cu prevederile Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică cu respectarea cerințelor stipulate.

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda