Guvernul Republicii Moldova

Agenția Relații Interetnice

A A A

Elevii și studenții de etnie romă vor beneficia de burse de merit în valoare de 1200 de lei lunar

Elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior vor putea beneficia de burse de merit în valoare de 1200 de lei lunar.
 
Această decizie a Guvernului Republicii Moldova a fost luată în cadrul ședinței cabinetului de miniștri din data de 27 octombrie curent.
 
Bursele vor putea fi obținute prin concurs, la care se vor putea înscrie persoanele de etnie romă cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și care nu beneficiază de burse acordate de la bugetul de stat.
Concursul va fi organizat de Agenția Relații Interetnice, iar beneficiarii burselor de merit vor fi selectați în baza mediei notelor, scrisorilor de intenție și a scrisorilor de recomandare. În anul curent, de burse vor putea beneficia până la 120 de persoane - aproximativ 60 din învățământul liceal; 15 din învățământul profesional tehnic secundar; 20 din învățământul profesional tehnic postsecundar și 25 din învățământul superior.
 
Astfel, autoritățile statului au instituit un mecanism de motivare financiară a elevilor și studenților de etnie romă, mizând pe stimularea acestora pentru performanțe academice. În acest sens, în bugetul de stat pentru anul 2023 au fost alocați 1,5 milioane de lei (75 de mii de euro).
 
Programul pentru burse și REGULAMENTUL cu privire la modul şi condiţiile de acordare a burselor de merit pentru elevii și studenții de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior poate fi găsit mai jos.

Agenda

Nu există încă articole.

Subscribe to Agenda